• 0

    posted a message on Cliff on editor

    Could you please elaborate what exactly is ugly? I can't see a difference to be honest, other than that the lighting makes the normal walls look darker.

    Posted in: Artist Tavern
  • 0

    posted a message on Saving and Loading Bank

    You must add a "load bank" command under the "preload and synchronize bank" command.

    Posted in: Triggers
  • 0.954258088508739

    posted a message on How can more people work on 1 map?

    You could try your luck with component files and git, but from my personal experience, it is better to just upload the mapfile with the newest changes somewhere like Google Drive, and your teammates download that version, and then they work on it and upload the newest version as well.

    It's cumbersome, but it prevents all of the technical issues that can come up when working with component files.

     

    In either case, communication is key. Any technical issues can be overcome if you talk to your teammates often.

    Posted in: General Chat
  • 0

    posted a message on No Fly Zone Meshes not appearing

    You're not the only one. I've noticed the lack of meshes myself and checked every option available in the editor, but to no avail.

    It seems like Blizzard has broken something in a recent patch. I'm afraid there's nothing we can do but wait.

    Posted in: Terrain
  • 0

    posted a message on Remove map file from "Window" drop down?

    If you close one map, the editor will automatically switch over to the other map you've currently open in the editor.

    Posted in: Data
  • 0

    posted a message on UED 3.0 MOD // United Earth Directorate new playable race

    The mod includes some recolored doodads (they were being showcased in a video as well). Just take a look at the models inside the mod, maybe you can find something fitting!

    Posted in: Project Workplace
  • 0

    posted a message on UED 3.0 MOD // United Earth Directorate new playable race
    Quote from Azog2016 >>

    oh ok...I guessing the battle.net one is not up yet?

     

    and quick question...when I use the downloaded version I only see in the units tab the UED Valkyie. is this normal

     

     

    Yes, that is normal. There is a trigger included in the mod you're meant to copy&paste into your map. That trigger changes the models of all your units and structures automatically, if you've selected UED as your race (under player settings, change it to UED).
    The Valkyrie unit doesn't exist in default StarCraft II, that's why extra unit and weapon data was created for it.
    Posted in: Project Workplace
  • 0

    posted a message on Tutorial • Converting World of Warcraft .DDS files into useable .PNG files (in bulk)

    Nice tutorial! The question on how to create .dds files comes up once in a while, so this should help.

     

    Alternatively, if someone can't use Photoshop for some reason, Aorta works well for batch-conversion as well. Be sure to disable "Generate Mipmaps" when using that program.

    Posted in: Tutorials
  • 0

    posted a message on Images now automatically download to my compunter

    There are two separate copy link commands when you right-click. "Copy Link Location" and "Copy Image Location". You have to select the latter if you want the image url.

     

    Here's an example:

     

    Posted in: General Chat
  • 0

    posted a message on How to enable unit select UI?

    It looks like you have a modfile open. You can't place units in a mod because there is no terrain. Modfiles cannot have terrain.

     

    Open a normal mapfile, then you should be able to place/search for units again.

    Posted in: Terrain
  • 0

    posted a message on UI Error in All Maps

    The editor has been showing these "error but not really an error" messages ever since Heart of the Swarm. Usually it's a single button image missing, and now it's this layout thing.

    Unless the message is red, you can ignore those messages. Blizzard eventually fixes these things, even if it takes forever.

     

    Posted in: General Chat
  • 0.96081143384048

    posted a message on [Question] Screenshots are changing tint upon upload. How to prevent this?

    Convert the screenshots  to the .dds format with Aorta.

    Posted in: Artist Tavern
  • 0

    posted a message on Issues moddnig LotV campaign

    My guess is that your "next map" trigger is being used at the end of the map, when the victory condition is being met normally.

    However, if you use the victory cheat, the game never runs the normal end triggers, and thus the "next map" trigger is never being used.

    As a result, it still uses the old "next map" trigger command used somewhere in the existing, untouched triggers.

     

    Create a new trigger that sets the next map when you type a message, like "test", and then use the victory cheat. That should fix it.

    Posted in: Triggers
  • 0

    posted a message on [Seasons Greeting] Happy new year sc2mapster !

    Merry Christmas and Happy New Year everyone!

    Posted in: General Chat
  • 0

    posted a message on playing sounds with cinematic mode

    Use "Play Soundtrack" trigger, set Category to "Music" and Soundtrack ID to "Music_Silence". Make it default.

    This will make the music channel mute, it works better than the literal "mute channel" trigger.

     

    Then, play your custom sound, and assign it to the "Music" group. Now it will play, with the benefit that the player can adjust the volume in the options menu.

     

    On a side note, if anyone has trouble figuring out how to make music loop: On the Sound entry, be sure to set the Loop Count to "-1", and on the Soundtrack entry, be sure the "Continuous" flag is set. (it's on by default if you create a new entry, but if you duplicated an existing one, this may not be the case)

    Posted in: Miscellaneous Development
  • To post a comment, please or register a new account.